Reünie van Dispuut Oase op 24 september 2016

Leden van het kroegdispuut Oase van de sociëteit Roland van de Katholieke Universiteit Nijmegen, tegenwoordig Radboud Universiteit geheten, hebben elkaar ontmoet in Bemmel om de fameuze werken aan de Waalbocht te bezoeken.
Het was een bijzonder mooie nazomerdag: zonnig en een temperatuur van ca. 24°C. Er werd verzameld aan de oever van de Waal te Bemmel, in Restaurant Zijdewind, met koffie en gebak. Vervolgens werd een tocht per bus gemaakt langs de waterwerken die ten doel hebben de afwatering te verbeteren. Zie daarvoor http://www.ruimtevoordewaal.nl/nl/home voor de officiële site.
Wijzelf werden per bus langs diverse plaatsen gebracht waar wij, uit de bus, deskundig werden bijgepraat door met name Sjraar Hermans.
Daarna weer terug naar Zijdewind voor het prima diner. Louis Bouman hield de oratio.
Met 31 personen was de opkomst heel behoorlijk. Het Dispuut is inmiddels 70 jaar oud, dus vele oud-leden zijn helaas niet meer... Wij hebben hen herdacht.
Louis vervolgde met een kort historisch overzicht waarin hij ons motto Justus ut palma florebit uitlegde. Tenslotte zongen wij nogmaals ons kroeglied en het lied van het derde lustrum. Het eten kon beginnen.

Hieronder staan foto's zoals die diverse deelnemers zijn ingestuurd: onbewerkt en ook niet op tijd gesorteerd derhalve.
Met de rechtermuisknop kunnen die opgehaald worden voor eigen opslag. Dank aan de inzenders!!