KUB logo

KUB PV bridge drive 1998

Bart en Karin Op 17 oktober 1998 waren 46 paren present om voor de tweede keer te bridgen in het restaurant van de KUB. Denksporten doen het goed in het academisch milieu en de P.V. maakt er werk van.
Het onthaal was geweldig, zoals hiernaast zichtbaar is.

Speler C.Dijkman Door iedereen werd er stevig gedacht (foto links), maar personeel en omwonenden van de KUB konden niet voorkomen dat het dit jaar studenten waren die met ruime voorsprong wonnen.
Prijsuitreiking

Op de rechterfoto feliciteert organsiator Chris de Vries (links) Peter-Paul Angenendt (rechts) en diens partner Jannes van 't Oever (midden). Zij mogen als eersten uitkiezen van de prijzentafel.

De winnaars waren zo bescheiden op te merken dat zij vooral veel cadeautjes hadden gekregen. Onderstaand een mooi staaltje profiteren.


 
       
  Spel 6 Zitting 2 NOORD Peter-Paul
  Oost gever 7 3
  OW kwetsbaar B 8 7 4
    H 9 7 4
    6 5 2
  WEST   OOST
  9 2 Board A V B 10 4
  H 3 2 A
  10 8 A V B 6 5 3
  A H B 9 8 7   V
    ZUID  
    H 8 6 5  
    V 10 9 6 5  
    2  
    10 4 3  

Peter-Paul Angenendt (student Economie aan de KUB) zat als Oost in 6 S, gedoubleerd door Zuid. Het lijkt niet uit te maken in welk klein slam je speelt: ruiten, schoppen of Sans Atout. Maar schijn bedriegt. Als NZ tijdig klaveren inspelen, gaat elk troefcontract down.
6 Sans Atout maak je gemakkelijk. Een veilige speelwijze vraagt wel wat denkwerk maar omdat de klaveren zich netjes gedragen, werkt het eruit jagen van DH.
Maar Peter-Paul zat in die onmogelijke 6S, gedoubleerd nog wel. Zuid startte met D2, en Noord was zo vriendelijk om DH in te leggen. Derde man doet wat ie kan, nietwaar. Maar dat is bridge: eerst denken, dan doen werkt beter. Dit foutje strafte Peter-Paul onmiddellijk af, want nu hoefde hij alleen nog SH af te staan voor de volle 100% op dit spel. In totaal scoorde hij met partner Jannes van 't Oever (Farmacie in Utrecht) 65.15%.

Overige foto's: