Tafels

Minidrive voor Zone-bridgers

Internet-bridge is populair aan het worden. Het brengt ook mensen bij elkaar. Op de bridge-site van Microsoft, www.zone.com/bridge, spelen onder anderen vele Nederlanders die hun internetpartners wel eens in levende lijve willen zien, en daarvoor drives organiseren.
Op 22 juli 2000 werd door Geertje_1 - dat is een internetnaam - een minidrive gehouden in Wijchen voor acht internetvrienden. De vorm was een viertallenwedstrijd waarbij voortdurend van partner en tegenstander wordt gewisseld, net als op de Zone. Ton139 en Geertje_1 Zelfs het speelschema en de loopbriefjes waren van het internet geplukt. De gebruikte methode staat toe na elke vier spellen te stoppen. Dat kwam goed uit, want na een hele dag spelen was pas één complete serie van 28 handen afgewerkt plus 8 van de volgende serie. Dat omdat het zo gezellig was en er zoveel tijd besteed werd aan de fantastische barbecue die de gastvrouw ook nog had verzorgd.
Na 36 spel was Ton139 de winnaar. U ziet hem op de foto rechts, samen met de gastvrouw.
Een bridgeverslag kan niet zonder een opmerkelijk handje.
       
  spel 26 NOORD  
  Oost gever B 4
  Allen kwetsbaar 10 8 7
    H B 9 6
    B 9 5 4
  WEST   OOST (Geertje_1)
  9 Board V 10 7 6 5 3
  V 3 H B 4
  A 8 5 4 V 3
  A H 10 8 3 2   V 6
    ZUID  
  A H 8 2
  A 9 6 5 2
  10 7 2
  7
 

Als Oost sta je voor een moeilijke keuze. Gewoon openen met één schoppen in de door topspelers zo bezongen agressieve stijl, of de hand verkopen als een zwakke twee, hoewel de troeven slecht zijn en er veel punten in harten zijn? Of maar eens een rondje passen?
Geertje_1 besloot tot de zwakke twee, en opende met 2D, multicolored. Ze kende haar partner van het spelen op internet zo goed dat zij wist dat hij dat het meest op prijs zou stellen. Door deze zwakke opening gewaarschuwd, zag partner de bui van de misfit al hangen. 2H door hem en 2S door Geertje_1 be-eindigde het bieden.
Na de logische start van C7, is het nog een hele hijs om dat contract veilig binnen te brengen. Er dreigen namelijk 3 troefverliezers, een afgetroefde klaveren, en een harten en een ruiten. Maar het goede spelniveau van de drive stond garant dat op beide tafels 8 slagen werden gehaald. Toch leverde het spel voor Geertje_1 7 imp's op, want aan de andere tafel was met 1S geopend en kon de biedmachine niet meer tijdig tot stilstand komen.