Wietske van Zwol Wereldkampioene Bridge

Vooraf.jpg   Willem Spoeltman, bridgejournalist, had een fantastische huldiging georganiseerd in Denksportcentrum Theseus. Om 14u00 was het er al behoorlijk druk, maar de kampioen was nog onderweg. Op Schiphol was Wietske al gehuldigd door de Nederlandse Bridge Bond. Veel Tilburgers hadden zich daar ook verzameld en kwamen nu verder feesten in het eigen home.
Burgemeester Johan Stekelenburg en Wethouder Frans Puls waren ook van de partij. De burgemeester moest maar even een praatje maken om het wachten te bekorten.   Wachten1.JPG
Wachten2.jpg   Ook de wethouder (3-de van links) kon zich goed onderhouden met zijn ambtenaar van sportzaken (1-ste links), Ruud Raaymakers van bridgeclub WAC (2-de links) en J.M. van der Linden, bestuurslid van disrict Midden-Brabant van de Nederlandse Bridge Bond.
En daar was ze dan. Wereldkampioen Wietske van Zwol. Onder klaterend applaus werd de gouden plak getoond.   Wietske1.JPG
Carel1.JPG   Haar man, Carel Berendregt (links), zelf een verdienstelijk speler, was zijn zenuwen eindelijk de baas. Glunderend spreekt hij wethouder Puls. Ton Donders (midden) ontbreekt nooit als er iets in Theseus te doen is.
Het werd tijd voor toespraken. De burgemeester huldigde als eerste de kampioen namens heel Tilburg. De bloemen ontbraken niet, uiteraard. Wereldkampioenen huldigen is iets wat hij bepaald zelden kan doen.   Burgemeester1.JPG
Luisteren.JPG   De feestgangers luisterden instemmend naar de toespraak. Klein detail: in de achtergrond ziet U hier Huub Bertens en Bart Nab, twee Tilburgers die zelf Nederlands kampioen zijn. Tilburg is een echte bridge-stad!
Wiets was helemaal uitgelaten in haar dankwoord.
Vervolgens kwam het districtsbestuur van de N.B.B. aan het woord. De heer van der Linden overhandigde een oorkonde waarin Wietske werd benoemd tot Lid van Verdienste van Midden-Brabant.
En in de toespraak van Paul Vermaseren, erelid van Midden-Brabant, herinnerde hij eraan dat er tegenover iedere 2 mannen 3 vrouwen staan die bridgen. Een vrouwenkampioenschap heeft dus nog meer betekenis. En bij een gemiddelde leeftijd van bijna 60 kan de gemeente sport- en ouderenbeleid mooi combineren.
  Wietske2.JPG
Burgemeester2.JPG   De tijd voor de drankjes was daarmee aangebroken. Onvermoeibaar bleef Wietske. Bedenk daarbij dat een wereldkampioenschap betekent: 2 weken ononderbroken denksport. Het hoofd loopt om! En dan nog de jet-lag.
Ondertussen was de zondagmiddagwedtsrijd bij Theseus in het kader van het TAS-toernooi weer hervat. Omroep Brabant maakte van de gelegenheid gebruik om daarbij ook nog even opnamen te maken.   Kaarten1.jpg
Carel2.jpg   Eindelijk had de echtgenoot zelf tijd om een woordje te wisselen met de kampioene. Maar voor een laatste foto werden zij toch nog onderbroken, zoals U hier kunt zien.