Besturendrive Midden-Brabant 2013

Bridgedistrict Midden-Brabant heeft de goede gewoonte om jaarlijks, na afloop van de voorjaarsvergadering, een bridgedrive te organiseren voor de bestuursleden en andere officials uit het district. Zoals gebruikelijk was bridgesociëteit Acacia te Tilburg de plaats van handeling.
Voorafgaand aan de wedstrijd was er een perfect buffet georganiseerd door Betty en Tjali, gastvrouw en gastheer van Acacia. Twaalf paren streden mee in een heel gezellige sfeer. De spellen waren met de hand gegeven maar er waren toch opvallend veel handen van bijzondere aard. Daar kon, als je alert was, op worden gescoord! Zo deden dan ook de uiteindelijke winnaars, de dames Josť Schellekens en Janny Tak-Leijsten. Zij deelden (onder andere!) de volgende mokerslag uit als OW:

Spel 10
Oost gever 
Allen kwetsb. 
ª  HB52
©  -
¨  AHB94
§  AH109
ª  A1076 N  ª  -
©  AB10 W        O  ©  HV9642
¨  1083  ¨  752
§  765 Z  §  VB83
  ª  V9843
©  8753
¨  V6
§  42
Het biedverloop:

 West   Noord   Oost   Zuid   
  2¨ pas
2© doublet 3© 3ª
pas 4 SA pas 5¨
pas 5© pas 5 SA
pas 6ª pas pas
 doublet  pas pas pas

2¨ was multi, 5¨ gaf nul sleutelkaarten aan, en 5 SA toonde troefvrouw. Een prima, mooi geboden slam op maar 23 punten. Het is echter gedoemd omdat de troeven 4-0 tegenzitten.
De uitkomst was uiteraard ©A en Noord was meteen troefkort. West nam de derde troefronde en er volgden drie hartenslagen: -800 voor NZ, een zaaltop voor de dames.

Dat het ook anders kan, liet Barbera Wiemer uit Berkel zien. Zij zat als Noord in hetzelfde gedubbelde contract. Echter, hier kwam Oost uit, ook met harten! Zuid was blij dat hij van het contract af was. Hij accepteerde en legde zijn kaarten open. Gezien het zitsel had hij er verstandiger aan gedaan om nu de hartenstart te verbieden maar hij was niet helderziend. Ook Barbera troefde de uitkomst en trok troef. Hier slipte het tegenspel, en ze maakte toch nog haar dure contract: +1660, óók een top.
13 april 2013