Vakantie 2004 - Abisko, Zweden

Donderdag 11 maart
Vandaag een lange reis. In alle vroegte worden we naar het busstation gebracht. Dezelfde route terug: overstappen in Haparanda aan de grens. In Luleå stappen wij in de trein die dwars door Zweeds Lapland voert. In Boden is er een lange stop zodat wij een foto kunnen maken van de trein. De tocht die dan volgt is prachtig. Een erg leeg landschap, met vooral dierensporen in de sneeuw. Elanden zien wij niet, wel een keer rendieren. Volgens ons treinkaartje moeten wij uitstappen in Abisko-Oost, maar als wij op het perron staan is dat zo'n godverlaten oord dat Eline de tegenwoordigheid van geest heeft om weer gauw in te stappen. Bingo. Het volgende station ligt naast ons hotel. Dat is vrij eenvoudig en vooral helemaal rookvrij. Alleen buiten mag je roken. Ach, dat hindert niet.
Het eten is redelijk, en er is een internetgelegenheid. Wel gaat alles dicht om 20u00 en om 22u00 is alles uitgestorven. Een mooie gelegenheid om door de gangen te sluipen naar de computer.
Na het ontbijt klauteren c.q. glibberen wij naar de kabelbaan, daar hebben wij kaartjes voor. Maar dit is de enige dag dat het weer het laat afweten, en wij hebben geen zin. Bovendien is de tijd erg krap. Wij strompelen terug naar het hotel om onze spullen te pakken voor de etappe naar Narvik.

Klik op de foto's om te vergroten

49.jpg 50.jpg 51.jpg
52.jpg 54.jpg 57.jpg
53.jpg 55.jpg 56.jpg 58.jpg

vorige pagina 1 2 3 4 5 6 volgende pagina