Vakantie 2004 - Narvik, Noorwegen

Vrijdag 12 maart

's Middags per trein naar Narvik. De reis is waarlijk prachtig, langs het meer, door de bergen en tenslotte langs de fjord. Iedereen kijkt zijn ogen uit en maakt foto's.
Hoewel het hotel niet ver weg is, moeten wij nog even flink sjouwen. Daarna eten, en dat valt nog niet mee. Het beste restaurant van Narvik zit eivol. Wij zijn onverwacht precies aangekomen tijdens het jaarlijkse feest waarbij de stichting van de stad wordt gevierd. Iedereen loopt in 19-de eeuwse kleding of heeft minstens een zwarte hoed op. De kroegen zitten vol met feestende en heel goed zingende Noren. Gelukkig is er nog net een plaatsje. De vis is werkelijk prima!
De volgende dag, zaterdag, is er vanwege de feesten gelegenheid om met een helikopter een tochtje te maken over de stad. Dat is een buitenkansje. Wij moeten wel even in de rij staan, maar het is alleszins de moeite waard.
's Avonds eten wij in een ander restaurant. Op de toch al niet zo grote menukaart staat o.a. walviscarpaccio. Wij spreken er schande van tegen de kellner. Geen fooi dus.
Op zondag is er niet veel te doen. Wij bezoeken het spoorwegmuseum. Heel interessant om te zien hoe ruim 100 jaar geleden de spoorlijn waarover wij gekomen zijn, is aangelegd om ijzererts uit Zweden naar een ijsvrije haven te krijgen. Het spoor- en havencomplex is nog net een beetje te zien op de voorlaatste foto vanuit de helicopter.

Klik op de foto's om te vergroten

59.jpg 60.jpg 61.jpg
62.jpg 63.jpg 64.jpg
65.jpg 66.jpg 67.jpg
68.jpg 69.jpg 70.jpg
71.jpg 72.jpg 73.jpg
74.jpg 75.jpg

vorige pagina 1 2 3 4 5 6 volgende pagina